Grilovací, pečící kámen kulatý s prohloubením je hit loňské sezóny 2014. V klasickém kulatém grilovacím kameni je vybroušená naprosto hladká kulatá „pánev“ s vyvýšeným okrajem. Díky tomuto provedení kamene na něm můžete nejen grilovat stejně jako na rovném grilovacím kameni, ale navíc potraviny i podlévat a tepelně upravovat suroviny, které pouští větší množství šťávy nebo tuku.
Pečící, grilovací kameny kulaté s prohloubením si většinou naši zákazníci vkládají do kamenných nebo zděných zahradních grilů nebo kovových grilů v kombinaci s udírnami, či. do kulatých plechových grilů, kde je pokládají na klasický drátěný rošt.
Kulaté grilovací, pečící kameny vyrábíme ve třech standardních sílách kamene (3, 4 a 5 cm) a ve třech standardních rozměrech průměru kamene (30, 40 a 50 cm). Na zakázku vyrobíme kulatý grilovací kámen v libovolné síle a průměru kamene. V tomto případě nás kontaktujte na telefonním čísle +420 725 969 561 nebo na emailu dvorak@kamenictvi-dvorak.cz.
Pozor - praskání kamene není na škodu. Pokud se vám na pečícím či grilovacím kameni objeví po několika použitích drobná prasklina, nejedná se o závadu, ale o reakci kamene díky tepelné roztažnosti při jeho zahřívání a chladnutí. Není důvodem k reklamaci a nijak se tím nesnižuje užitná hodnota, funkčnost a možnost pečící kámen dále používat. Nemusíte se bát, že kámen praskne celý a rozpadne se. Pečící kámen je nutno zahřívat postupně a po ukončení pečení nebo grilování jej nechat opět postupně samovolně vychladnout. Rozhodně nechlaďte pečící či grilovací kámen politím studenou vodou. V tomto případě by mohlo dojít k rozšíření a prohloubení praskliny v kameni.
Tmavé, černé pečící kameny se vyrábějí z dražších materiálů typu Impala, Black Regal, Nero a proto jsou většinou o cca 50% dražší než naše světlé klasické světlé pečící kameny. Tmavé pečící kameny samozřejmě působí elegantněji.
Čím topit pod pečícími kameny !!!
Pod pečícími kameny se topí dřevem a je nutné je zahřívat postupně, nejlépe z jedné strany. Dřevo nevydává v krátké době vysoký žár. Pečící kameny nepraskají. Po ukončení grilování necháme grilovací kámen samovolně vychladnout. Nezchlazujeme ho prudce například politím studenou vodou. Opět by mohlo dojít k prasknutí pečícího kamene.
Pod pečícím kamenem netopíme uhlím.
Pod kameny se netopí uhlím, kámen se rychle nerovnoměrně zahřívá a dochází k jeho častému praskání. Prasknutí grilovacího kamene v případě, že se pod ním topilo uhlím není důvod k uznání reklamace!