Pro milovníky pizzy a domácího pečeného chleba jsme do naší nabídky grilovacích pečících kamenů zařadili i Pizza kámen do trouby nebo také zkráceně Kámen na pizzu s rozměry 30 x 30 x 2 cm. Jde o kamennou desku s leštěným, hladkým povrchem, vyrobenou z kvalitní světlé žuly. Přírodní žula je díky skvělé vodivosti tepla a jejímu rovnoměrnému roznášení po celé desce ideální právě pro pečení pizzy, domácího chleba a dalších produktů v troubě nebo na grilu. Po zahřátí pečicí kámen nakumulované teplo dlouho drží a postupně ho uvolňuje.
Postup pečení pizzy na Pizza kameni do trouby
1. Kámen na pizzu předem předehřejeme v troubě na požadovanou teplotu, kterou si žulový pizza kámen dlouho udrží
2. Pizzu nebo těsto na chleba položíme na předehřátý kámen. Díky hladkému povrchu se těsto nepřilepí, ale mistři kuchaři doporučují ještě podsypat těsto nebo pizzu moukou. Pizzu na kameni vložíme do trouby.
3. Teplo se šíří po kameni pod pizzou nebo domácím chlebem rovnoměrně a zajistí stejné propečení a vytvoření křupavé kůrky.
4. Po upečení pizzy nebo chleba je můžete snadno z kamenné desky sejmout, položit na ni další pizzu a pokračovat v dalším pečení. Po skončení pečení necháte kámen na pizzu postupně samovolně vychladnout.
Specifikace grilovacího kamene na pizzu
- materiál : přírodní světlá žula / granit /
- povrch : leštěný
- rozměr 30 x 30 x 2 cm
-hmotnost pizza kamene : 4,5 kg
Výhody používání grilovacího kamene na pizzu
Rovnoměrné rozložení tepla po celé ploše pizza kamene
Skvělá tepelná vodivost přírodní žuly
Snadná údržby při dlouholetém udržení stejného vzhledu
Snadná příprava pizzy a dalších jídel
Velká odolnost proti zničení a poškrábání